Mitä tehtiin logistiikka-alan toimipisteelle?

Tavastian Turengin toimipisteessä, jossa on logistiikka-ala, rakennettiin tila opiskelijoiden liikkumiselle. Lisäksi toimipisteeseen hankittiin jumppapalloja, leuanvetotankoja, kaksi pingispöytää sekä muita tarvikkeita. Opiskelijat ovat olleet alusta asti suunnittelemassa ja ideoimassa tilaa sekä sitä, mitä tarvikkeita toimipisteisiin tarvitaan.

Hanke koettiin tarpeelliseksi toimipisteeseen, sillä logistiikka-alalla pitää olla sellaisessa kunnossa, että siellä pärjää. Ammatin vaatimukset työkyvylle edellyttävät työntekijältä hyvää kuntoa ja jaksamista. Toimipisteessä oli innostunut opettaja, joka oli alun perinkin pyrkinyt tuomaan opiskelijoiden koulupäiviin liikkumista. 

Toinen peruste toimipisteen liikunnallistamiselle oli se, että toimipiste on hyvin kaukana muista toimipisteistä eikä siellä aikaisemmin ole ollut paljoa mahdollisuuksia liikkua. Toimipisteestä on myös hankala päästä yhteisiin tapahtumiin. 

Hankkeen aikana opiskelijat ovat huomanneet, miten huonossa kunnossa ovat. Joillakin on herännyt liikuntavietti ja he ovat vähän alkaneet liikunnallisesti aktivoitumaan. Opiskelijat ovat käyttäneet luokissa jumppapalloja ja myös pingispöydät ovat olleet ahkerassa käytössä. Välineet ovat hyviä tauoille, mutta myös silloin, kun työsalissa joudutaan odottelemaan omaa vuoroa. Positiivisin tulos on se, että opiskelijat käyvät paljon vähemmän tupakalla ja kuluttavat taukojaan liikuntavälineiden parissa.

Klikkaa kuvista, niin ne aukeavat kokonaisina selattavaksi!

 

 

SAKU ry:n Arjen arkki -verkkosivuston menetelmäpankista löytyy tarkempi kuvaus logistiikka-alan toimipisteessä tehdystä mallista. Menetelmäpankista löydät myös muita ideoita oppilaitoksen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen. Logistiikka-alan malliin pääset tästä.