Mitä tehtiin rakennusalan toimipisteelle?

Liikkuva Amis -hankkeen aikana rakennettiin ammattiopisto Tavastian rakennusalan työsaliin opiskelijoille erillinen tila, josta löytyy opiskelijoille taukojen ajaksi liikunnallistavia toimintoja. Tilasta löytyy muun muassa pingispöytä ja leuanvetotanko ja lisää on tulossa.

Opiskelijat ovat tehneet tilan suhteen kaiken: suunnitelleet tilan ja rakentaneet sen. Tämä on lisännyt tilan arvostusta ja henkilöstön kommenttien mukaan opiskelijat ovat olleet innostuneita päästessään suunnittelemaan ja tekemään itselleen tilaa.

Johdolla on ollut suuri merkitys tilan mahdollistajana. Hankkeeseen on saatu tuki rehtorilta ja koulutuspäälliköltä. Rehtorin lupa tilan toteutukseen on helpottanut tilan tarpeen perusteluna ja sen toteutuksen oikeuttajana. Suurinta kritiikkiä tilaan on kohdistunut siitä näkökulmasta, että työsalissa on muutenkin tilaa vähän tai että opiskelijoiden pitäisi tehdä töitä eikä vain pelailla tilassa.

Opettajat ovat kuitenkin todenneet häiriköinnin vähentyneen tunneilla. Kun välissä pidetään taukoja, joilla opiskelijoille on mieluisaa tekemistä, myös työtä tehdään eri lailla. Tila myös mahdollistaa paremman vuorovaikutuksen opettajan ja ryhmän välissä sekä vahvistaa ryhmän ja toimipisteen yhteisöllisyyttä.

Klikkaa kuvista, niin ne aukeavat kokonaisina selattavaksi!

 

SAKU ry:n Arjen arkki -verkkosivuston menetelmäpankista löytyy tarkempi kuvaus rakennusalan mallista. Menetelmäpankista löydät myös muita ideoita oppilaitoksen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen.
Rakennusalan malliin pääset tästä.