Liikkuva amis -polku

Liikkuva amis -polku on tapa luoda fyysistä aktiivisuutta oppilaitoksiin. Lukuvuoden aikana polulla on neljä etäkohtaamista verkossa sekä koko Liikkuva amis -verkostolle järjestettävät ideoidenvaihtopäivät keväisin ja syksyisin. Yhdessä verkoston kanssa ideoidaan uutta toimintaa, viedään ideat käytäntöön, katsotaan liikkeen lisäämistä eri näkökulmista ja juurrutetaan uusi toiminta osaksi oppilaitoksen arkea.

Polun tavoitteena on, että fyysinen aktiivisuus ja liikunnan ilo lisääntyy. Lisääntyneen liikkeen myötä monelle jo tuttu sanonta ”Liikkuva amis oppii vaan paremmin” toteutuu.

Tervetuloa polulle ja yhteiselle matkalle niin uudet toimijat kuin liikkeen lisäämisen parissa työtä pidemmän aikaa tehneet

 

 

Liikkuva amis -polulla voi kulkea omaan tahtiin niin pitkään kuin itse haluaa ja ottaa käyttöön ne työkalut, mitä tällä hetkellä tarvitsee avuksi matkalla kohti omaa tavoitetta. Polun aikana myös hahmottuu, mitä kaikkea oppilaitoksen liikkeen lisääminen voi olla.

Mukaan Liikkuva amis -polulle?

Tervetuloa mukaan Liikkuva amis -polun kohtaamisiin ideoimaan ja inspiroitumaan sekä kuulemaan SAKU ry:n liikkeen lisäämisen työkaluista. Kohtaamiset ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. 

Liikkuva amis -polun etäkohtaamiset:

1. Toiminnan ideointi 6.9.2022 klo. 14-16

2. Ideat käytäntöön 1.11.2022 klo. 14-16

3. Uudet näkökulmat liikkeen lisäämiseen 11.1.2023 klo. 14-16

4. Osaksi arkea 16.3.2023 klo. 14-16

Liikkuva amis -polun ideoidenvaihtopäivät:

17.11.2022 Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Tampere

4.5.2023 Savon ammattiopisto Sakky, Kuopio

Tilaa itsellesi Liikuntaimpulssi, niin pysyt ajantasalla Liikkuva amis -polun toiminnasta, ajankohtaisista teemoista sekä saat liikuntavinkkejä arjen aktivointiin.

 Kysy lisää Liikkuva amis -polusta verkostokoordinaattori Maria Käkelältä tai koulutuskoordinaattori Tiina Hasarilta.

Tiina Hasari

Koulutuskoordinaattori, SAKU ry
tiina.hasari@sakury.net
040 5906607

Maria Käkelä

Verkostokoordinaattori, SAKU ry
maria.kakela@sakury.net
050 083 0710

Liikkuva amis  -verkosto

Yhteistyöverkostosta tukea, apua ja työkaluja!

SAKU ry ylläpitää Liikkuva amis -verkostoa, jossa on mukana aiemmin  kehittämispoluilla olleet kehittäjät, liikkeen lisäämisen toiminnassa mukana olevat ja aiemmin mukana olleet sekä toiminnasta kiinnostuneet henkilöt.

Verkosto kokoontuu muutamia kertoja vuodessa Liikkuva amis -polun kohtaamisissa, joissa ideoidaan uutta toimintaa, viedään ideat käytäntöön, katsotaan liikkeen lisäämistä eri näkökulmista ja juurrutetaan uusi toiminta osaksi oppilaitoksen arkea.

Kysy meiltä, me autamme: 

Tiina Hasari
Koulutuskoordinaattori
040 5906607
tiina.hasari@sakury.net

Maria Käkelä
Verkostokoordinaattori
0500 830 710
maria.kakela@sakury.net 

Toiminnan juurruttaminen

Kehitetyt toimintamallit on hyvä juurruttaa osaksi perustoimintaa. SAKU ry työstää kehittämispolulla olevien pilottioppilaitosten kanssa juurruttamissuunnitelmaa, jonka tavoitteena on auttaa saamaan kehitetyt toiminnat osaksi olemassa olevia rakenteita.

Voit perehtyä juurruttamisen teemaan myös alla olevan upotetun piirrosvideon avulla. Siinä kuvataan minuutissa juurrutustyön tärkeimmät työvaiheet. Voit katsoa videon myös Vimeossa.