Oppilaitoksen pt-palvelu

Toiminnan kohderyhmänä voivat olla liikuntakaveria kaipaavat, motorisia taitoja kehittävät kuin elämäntapamuutosta haluavat nuoret unohtamatta aktiivisesti liikkuvia. Toiminnan sisältö suunnitellaan nuoren itsensä asettamien tavoitteiden mukaan. Toimintamuotona voi olla joko yksilöllinen, pienryhmissä tapahtuva tai ryhmätoimintana toteutettava kuntovalmennus ja elämäntapaohjaus. Toiminnan suunnittelussa kannattaa hyödyntää oppilaitoksen omaa tietoa taitoa ottamalla mukaan esimerkiksi liikunnanopettajat, terveydenhoitajat, kuraattorit ja nuoriso-ohjaajat. Toimintaa voi pyörittää oppilaitoksen oman väen avulla tai mahdollisesti palkata ulkopuolinen henkilö toimimaan nuorten kanssa. Pt-toimintaa vetävän henkilön tulee olla koulutukseltaan liikunnanohjaaja, fysioterapeutti tai jokin muu henkilö, jolla on asiantuntemusta ohjata nuorta ja joka osaa ennen kaikkea heittäytyä nuorten elämismaailmaan. 

Arjen aktiivisuudesta puhtia opiskeluun

Opintojen sujumisen kannalta lähtökohtana on sujuva arki. Oulun seudun ammattiopiston Liikkuvana ammattiin -hankkeessa aloittaneen amiskoutsi Janne Mäntynenän tavoitteena onkin tuoda aktiivisuus isompaan rooliin opiskelijoiden arjessa.

”Aktiivisuuden ei tarvitse olla hikipäissä liikkumista. Hyvä lähtökohta on istumisen vähentäminen koulupäivän aikana.”

Virpiniemen liikuntaopistosta liikuntaneuvojaksi valmistunut Mäntynenä on työskennellyt myös kirvesmiehenä. Fyysisesti aktiivista työtä tukeva kokonaisvaltainen hyvinvointi on Mäntynenän erityisalaa.

”Haluan kannustaa ketä tahansa tulemaan nykäisemään minua hihasta, oli kyseessä sitten ravintoon, lepoon tai liikkumiseen liittyvää asiaa.”

Mäntynenä rohkaisee nousemaan koulupäivän keskellä seisomaan ja verryttelemään tai hyödyntämään eri yksiköiden maksuttomia kuntosaleja.
”Autan mielelläni alkuun kuntosaliohjelman kanssa.”