Pelaa! -hankkeen pelit

 Pelit on suunniteltu erityisesti opetus- ja ohjauskäyttöön ammattioppilaitoksissa. Niiden avulla voit käsitellä opiskelijoiden kanssa toiminnallisella ja innostavalla tavalla aiheita, jotka tukevat opiskelijahyvinvointia, tasapainoisen arjen rakentamista ja oman tulevaisuuden ja työuran pohtimista. 

Pelien materiaalit ovat maksuttomasti ladattavissa TÄÄLTÄ

Hobica-lautapeli

Hobica-lautapelissä pelaajat lähtevät retkelle ympäri Suomen kokeilemaan erilaisia harrastuksia.Pelin tavoitteena on myös herättää ajatuksia ja keskustelua siitä, kuinka ylittää harrastukseen mukaan pääsemiseen liittyviä esteitä.

Lautapelin kehittämiseen osallistuivat Diakoniaopiston nuoriso- ja yhteisöohjaajaopiskelijat.

Fantasia-mobiilipeli

Liikettä lisäävää Fantasia-mobiilipeliä pelataan ActionTrack -alustalla. Pelissä keräät pisteitä liikkumalla haluamallasi tavalla, on se sitten kävely, pyöräily tai kuntosaliharjoittelu. Kilometrejä keräämällä ansaitset pisteitä ja etenet pelissä. Pelaat itsenäisesti, mutta olet tärkeä osa ryhmääsi eli klaaniasi.

Peliä ovat kehittäneet Sasky:n Tampereen palvelualan ammattiopiston ohjelmistotuotannon ja liiketalouden opiskelijat yhteistyössä peliyritys Team Action Zonen kanssa.

Tuntematon tulevaisuus 2052 -roolipeli

Tuntematon tulevaisuus 2052 on roolipeli, jossa sukelletaan vuoteen 2052. Jokainen pelaaja pääsee pelaamaan peliä omalla hahmolla, joka ratkaisee tulevaisuuteen sijoittuvia hämmästyttäviä ongelmia. 

Peli on kehitetty yhdessä Omnian ammattioppilaitoksen opiskelijoiden kanssa.

Pieni opas pelisuunnitteluun

Pelaa! -hankkeen Pieni opas pelisuunnitteluun -julkaisu tarjoaa katsauksen peliprojektin toteuttamisen vaiheisiin. Opas on suunnattu kaikille omien pelien suunnittelusta kiinnostuneille, esimerkiksi järjestötoimijoille, nuorisotyöntekijöille tai opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille.

Oppaan sisällöt perustuvat Pelaa! -hankkeessa toteutettuihin peliprojekteihin ja siihen on koottu hankkeen aikana kerättyjä hyviä käytäntöjä ja vinkkejä pelisuunnitteluun. Opas on kirjoitettu sillä ajatuksella, että sen sisällöt ovat sovellettavissa monenlaisten peliprojektien toteuttamiseen, esimerkiksi lautapelin, digipelin tai roolipelin suunnitteluun, kuten Pelaa! -hankkeessa.

Voit hyödyntää oppaan sisältöjä suunnittelitpa peliä itsenäisesti, työryhmän kanssa tai pelin kohderyhmän kanssa yhteiskehittäen.

Pieni opas pelisuunnitteluun (aukeamina)
Pieni opas pelisuunnitteluun (sivuina)

Pelaa! -hankkeen lautapeli, mobiilipeli ja roolipeli kehitettiin Nuorten Akatemian, SAKU ry:n ja Lasten ja nuorten säätiön yhteisessä ESR-hankkeessa 2020-2022.