Teemalliset tapahtumat ja liikuntapäivät

Lumenveistokisa

Ammattiopisto Spesiassa vietettiin talvipäivää lumenveistokisan merkeissä. Kisaan voi ottaa teemaksi omaan oppilaitokseen sopivan teeman tai järjestää siitä vaikka pieni äänestys ennen kisoja.

Wiitta Waille Wappu

Salon seudun ammattiopisto on suunnitellut aamupäivän vapputapahtuman, jossa toimintaa löytyy joka lähtöön. Ohjelmasta löytyy niin yksilölajeja kuin ryhmälajeja sekä kaikille yhteisiä tietoiskuja. Katso tarkempi ohjelma viereisistä valokuvista.

Yhteinen ulkoilupäivä

Hyödyntäkää oppilaitoksen lähialueita yhteisen ulkoilun merkeissä, kuten pelikenttiä, kävelyreittejä, Action track – tai Mobo -mobiilisuunnistus -sovellusta tai ulkoliikuntapaikkoja.

Oppilaitossuunnistus

Oppilaitossuunnistuksessa tutustutaan oppilaitoksen eri tiloihin ja aloihin. Suunnistus sopii esimerkiksi uusien opiskelijoiden perehdyttämiseen osana oppilaitoksen orientaatiopäiviä. Rastit voi toteuttaa yhteistyössä eri alojen sekä tutoreiden kanssa. Rastipisteet voivat olla toiminnallisia, yhteistyötä vaativia ja ongelmanratkaisutehtäviä. Osassa rasteissa voi olla rastien vetäjät, mutta osa rasteista toimii hyvin ns. kylmärasteina. Esimerkkejä rastipisteistä:

 • Testaa työvälineitä:
  Naulataan naula lankkuun, koristellaan muffineita, harjoitellaan kolmioliinan laittoa tai suoritetaan kottikärry-taitorata.
 • Harrastetaan yhdessä:
  Tutustutaan mitä harrastusmahdollisuuksia oppilaitos tarjoaa opiskelijoille.
  Kerrotaan mitä toimintaa alueen järjestöt tarjoavat.
  Kerrotaan SAKU ry:n liikuntatoiminnasta sekä SAKUstars -tapahtumasta.
  Opiskelijat itse kertovat mitä harrastavat ja miten toimintaan voi päästä mukaan.
 • Toiminnallisia rasteja:
  Liikunta-alias, sokkorasti, ja mallin mukaan. Katso SAKU ry:n tietopankista ohjeet (pdf avautuu uuteen ikkunaan).

Opiskelijalaiset

Toteuta oppilaitoksen pihalla tai liikuntasalissa opiskelijalaiset. Kerää oppilaitoksesta erilaisia välineitä ja tavaroita tapahtumaa varten. Tavoitteena on hyödyntää olemassa olevaa ja mielikuvitusta hyödyntäen ideoida kisalajit. Lajeina voi olla esim. petankki, sanomalehtikeihään heitto, tarkkuusheittoa tölkkeihin, pallonheittoa, pujotteluratoja yms.

Sirkuskoulu

Kokeile opiskelijoiden kanssa, miten onnistuu pyramidin teko, käsillä seisonta pallojonglööraus tai hulahulavanteen pyörittely.

Yhteistyö paikallisten urheiluseurojen ja järjestöjen kanssa

Kutsukaa lähialueen järjestöjä ja muita toimijoita esittelemään omaa toimintaansa opiskelijoille. Tätä varten oppilaitoksesta voisi varata ajan vaikka kerran kuukauteen kun uusi esittelijä tulee pitämään matalankynnyksen infopistettä oppilaitoksen tilaan, esimerkiksi opiskelijoiden taukotilaan tai kahvilaan.