Ota avuksi Ammattialojen ideapankki!

Ideapankkeihin on koottu oppilaitoksissa toteutettuja sekä järjestössä tuotettuja liikettä lisääviä ideoita kaikkien käyttöön.

Ideapankkien ideat on jaoteltu eri aiheiden mukaan. Lue tarkemmat kuvaukset eri aiheista ja huomaat kuinka monella tavalla liikettä voi oppilaitoksessa lisätä.

Tämän jälkeen siirry ideoiden pariin ja nappaa ideat käyttöön!

Ideoiden aiheet

Fyysisesti raskas työ

Mitä fyysisempää työsi on, sitä paremmassa kunnossa sinun tulee olla. Hyväkuntoisena kuormitut vähemmän ja palaudut paremmin.

Istumatyö

Hyväkuntoinen jaksaa myös istumatyössä hyvin. Istumatyössä liikkumista kannattaa lisätä myös työ- ja opiskelupäivän ajalle ja katkaista istuminen usein.

Seisomatyö

Jatkuva seisomatyö on erityisen raskasta jaloille ja selälle. Tärkeää on muistaa tauottaa seisomista sekä panostaa sopiviin jalkineisiin.

Staattisia työasentoja vaativa työ

Pitkään samanlaisena jatkuva työasento voi aiheuttaa staattista, pysyvää lihasjännitystä. Työtä on hyvä tauottaa määräajoin muutaman minuutin ajaksi esimerkiksi kevyellä liikunnalla.

Henkinen kuormittavuus

Pitkään jatkunut henkinen kuormittavuus voi johtaa uupumukseen, jos siihen ei osata ajoissa tarttua. On tärkeää tarjota paikkoja ja tilanteita, missä kohdata ja olla läsnä.